Send faktura til myndigheder

Har du offentlige myndigheder som kunder, men kæmper med at holde trit med betalingerne? Når du sender en faktura til offentlige myndigheder, er det vigtigt at have styr på de specifikke regler, der gælder. Modsat virksomheder er der særlige krav til fakturaen, som du skal følge, når du sender en regning til det offentlige.

Ifølge lovgivningen skal alle fakturaer til myndighederne sendes som “EAN-faktura”. Hver enkelt myndighed har sit eget EAN-nummer, der skal bruges ved fakturering. Det betyder at sende en PDF-fil eller et papirbaseret dokument ikke er fyldestgørende nok. Derfor er det vigtigt at have styr på dette, så fakturering og betaling kan foregå effektivt og rettidigt. 

Undgå fejlleverede fakturaer  

Når man ønsker at sende fakturaer til offentlige myndigheder, er det vigtigt at sikre sig, at fakturaerne er i et OIOUBL-format, som er et krav, som skal overholdes for at kunne fakturere offentlige myndigheder.  

OIOUBL-formatet er specifikt udviklet til afsendelse af elektronisk data til det offentlige. Ved at anvende dette format kan du være sikker på, at dine fakturaer bliver modtaget og behandlet korrekt. 

Elektronisk fakturering af myndigheder 

Som virksomhed er det ikke et krav, at du selv skal have et EAN-nummer for at kunne fakturere dine offentlige kunder. Derimod er det vigtigt, at du husker at indsætte EAN-nummer på kunden i din faktura. 

Hos PostNord Strålfors kan vi hjælpe dig med din elektroniske fakturering. Ved hjælp af vores Læs Ind Service kan vi konvertere dine fakturaer til det rigtige format og levere alle dine elektroniske fakturaer til offentlige myndigheder og andre kunder.  

Læs Ind Service 

At sende en faktura til myndigheder eller offentlige institutioner kan være en tidskrævende proces. Det kræver stor omhu og præcision. Vores Læs Ind Service system gør det lettere for dig at sende EAN-fakturaer korrekt. 

Du behøver ikke længere at behandle fakturaer manuelt. Vores system behandler alle dine fakturaer automatisk, hvilket sparer dig for administration af dine digitale fakturaer til det offentlige. På den måde kan du fokusere på vigtigere opgaver. 

Du behøver blot at sende din faktura til os i PDF- eller papirformat, så sørger vi for resten.  

Fordelene ved vores system 

  • Hurtigere afsendelse af EAN-fakturaer 
  • Mere effektiv fakturering 
  • Mindre administration 
  • Færre tid brugt på manuelt arbejde 
  • Bedre overholdelse af faktureringskrav

Vil du i gang med Læs Ind Service?  

Hvis du ønsker mere strømlinede faktureringsprocesser, kan vores Læs Ind Service være en oplagt løsning. Som certificeret partner sikrer vi, at dine fakturaer overholder gældende retningslinjer. Du kan bekymringsfrit fokusere på driften af din virksomhed, mens vi tager os af ekspederingen.  

Vil du vide mere om, hvordan du kan komme i gang med vores Læs Ind Service, kan du komme i kontakt med os ved at klikke på knappen nedenfor her. 

+45 33 86 86 86

Skriv til os
Webinars_16-9_1.jpg

Tilmeld dig vores webinarer!

Webinarerne er gratis og varer ca. en time. De er oplagte for virksomheder og offentlige myndigheder, der modtager og distribuerer dokumenter enten via post, Digital Post eller e-Boks.

Content-hub_List-element_16-9_DK_220608.jpg

Bliv inspireret af markedstendenser, nye teknologier og kundecases

På Content Hub kan du hente ny viden, inspiration og få redskaber, der gør det nemmere for dig at følge med i en foranderlig tid. Du får input fra markedsledende eksperter om seneste trends og nyeste teknologi.