Sådan fakturerer du det offentlige

At fakturere offentlige myndigheder kræver andre regler end, når I skal fakturere private virksomheder. Dette gælder hvis I skal fakturere:

  • Staten

  • Regionen

  • Kommunen

I dette tilfælde er det ikke nok at sende en PDF- eller papirfaktura med de almene oplysninger som fakturanummer, kunde og leverandør. Siden 2005 er det blevet et krav for alle offentlige myndigheder (staten, kommuner og regioner) at skulle modtage alle faktura som EAN-faktura.

EAN-fakturering betyder, at du skal bruge OIOUBL formatet og sende fakturaen til det unikke 13-cifrede internationale identifikationsnummer som hver offentlig myndighed har. Kravet blev indført for at forenkle betalingsprocessen for alle offentlige myndigheder i Danmark.

Vær opmærksom på ,at du ikke selv behøver at have et EAN-nummer for at fakturere offentlige myndigheder. Til gengæld husk at sætte myndighedens EAN nr. på jeres PDF eller papir faktura til Læs Ind service.

Sådan sender du EAN-faktura

At skulle sende en EAN-faktura i det korrekte OIOUBL kan virke som en uoverskuelig og tidskrævende proces. Derfor er der heldigvis udarbejdet systemer, der gør det nemt for jer at fakturere det offentlige i det helt korrekte format. 

NemHandel

NemHandel er et system, der er udviklet af det offentlige med det formal at gøre det nemt for private virksomheder at sende en korrekt faktura i OIOUBL formatet. Her skal I ind og manuelt indtaste faktureringsoplysninger, hvorefter systemet sender fakturaen videre i det korrekte format.

Læs Ind Service

Vi har også udviklet en Læs Ind Service, der gør det nemt for jer at sende EAN-fakturaer i det korrekte format. PostNord Strålfors er et certificeret Læs ind-bureau, som betyder at vi overholder alle sikkerheds- og kvalitetsstandarder for at sende EAN-fakturaer.

Alt du skal gøre er at sende din faktura til os i PDF- eller papirformat, så sørger vi for at den bliver sendt afsted i det rigtige format.

Hermed slipper du for at opgradere dit økonomi- eller ERP-system og spare tid ved selv at skulle indtaste den i NemHandel systemet.

Du kan se priserne på vores Læs Ind Service her.

Slip for administration af fakturaforsendelser til myndigheder

Du behøver ikke at håndtere fakturaforsendelser til myndighederne selv. Kontakt os, og vi hjælper dig med det.

+45 33 86 86 86

Skriv til os