EAN-faktura

Har du offentlige kunder skal du fakturere disse i et særligt format, som mange kalder ”EAN-Faktura” – men du kan benytte samme format til dine private kunder.

Brug vores Læs Ind Service til at konvertere din almindelige faktura til EAN-faktura – og slip for at forholde dig til opgradering af dit økonomi- eller ERP system, hvor du ellers danner dine almindelige fakturaer.

PostNord Strålfors har gjort det nemt at sende en faktura som EAN-faktura. Du skal blot udskrive en helt almindelig papirfaktura eller lave en PDF-faktura, som du mailer til os.

Udsendelse af EAN-fakturaer

For at udsende fakturer i OIOUBL formatet, skal du have oplyst et EAN-nummer fra din kunde. EAN-nummeret skal stå på fakturaen du sender til os. Når vi sender din faktura elektronisk videre, er det EAN-nummeret er der din kundes ”adresse”.

PostNord Strålfors konvertere data i din almindelige faktura til OIOXML og sender via NemHandels-registeret fakturaen til din kunde.  Hos kunden indlæses fakturaen automatisk, godkendes og sættes ind i økonomisystemet. Herved bliver det nemt at overholde selv korte betalingsfrister

Fakta

Det er et krav at sende fakturaer i et bestemt dataformat til offentlige myndigheder i Danmark.

PostNord Strålfors konverterer papirfakturaer eller PDF-fakturaer til det krævede format

Ordforklaring

  • EAN står for “European Article Numbering”, og de 13 cifre er unikke for at kunne identificere en modtager (EAN står for “European Article Numbering”, og de 13 cifre er unikke for at kunne identificere en modtager (privat virksomheder eller offentlige virksomheder)
  • OIO står for ”Offentlig Information Online”
  • UBL står for “Universal Business Language”
  • OIOUBL er er dataformat. OIOUBL er rent teknisk bygget ovenpå UBL 2.0, der er internationalt.

Læs også vores guide: Sådan fakturerer du det offentlige

Slip for administration af fakturaforsendelser til myndigheder

Du behøver ikke at håndtere fakturaforsendelser til myndighederne selv. Kontakt os, og vi hjælper dig med det – ring på +45 46 55 00 70 eller send en besked:

Kontakt os