Send EAN-faktura

Har du offentlige kunder som institutioner og myndigheder, skal du fakturere disse i et særligt format, som mange kalder ”EAN-Faktura”, – men du kan også benytte samme format til dine private kunder.

Brug vores løsning til at konvertere din almindelige faktura til EAN-faktura. Slip for at forholde dig til opgradering af dit økonomi- eller ERP system, hvor du ellers danner dine almindelige fakturaer.

Hos PostNord Strålfors har vi gjort det nemt at sende en faktura som EAN-faktura. Du skal blot udskrive en helt almindelig papirfaktura eller lave en PDF-faktura, som du mailer til os.

Udsendelse af EAN-fakturaer

For at udsende fakturer i OIOUBL formatet, skal du have oplyst et EAN-nummer fra din kunde. EAN-nummeret skal stå på fakturaen du sender til os. Når vi sender din faktura elektronisk videre, er det EAN-nummeret er der din kundes ”adresse”.

Vi konverterer data i din almindelige faktura til OIOXML og sender via NemHandels-registeret fakturaen til din kunde.  Hos kunden indlæses fakturaen automatisk, godkendes og sættes ind i økonomisystemet. Herved bliver det nemt at overholde selv korte betalingsfrister.

Fordelene ved at sende EAN-faktura

Udover korrekt formatering af din faktura kan du også opleve andre fordele ved at sende EAN-faktura til dine offentlige kunder. Nedenfor kan du finde nogle af de mest væsentlige fordele.

1. Nem og hurtig betaling

EAN-fakturaer er en standardiseret og automatiseret faktureringsmetode, som gør det nemmere og hurtigere at betale fakturaer. Det betyder, at fakturaen vil blive behandlet og betalt hurtigere end en traditionel faktura, hvilket kan forbedre likviditeten i din virksomhed.

2. Automatisk fakturering

EAN-fakturaer kan oprettes og sendes automatisk i det rette format via NemHandels-registeret af os, hvilket reducerer risikoen for fejl. Herudover sparer du også tid på manuelle faktureringsprocesser. Det betyder, at du kan frigøre tid og resurser i din virksomhed og fokusere på andre vigtige opgaver, mens vi klarer resten.

3. Spar penge

EAN-fakturering er ofte billigere end traditionel fakturering, da der ikke er behov for udskrivning af post og manuelle processer. Det betyder, at du kan spare penge på fakturering, og disse besparelser kan geninvesteres i andre områder af din virksomhed.

4. Reducerer risikoerne for fejl

EAN-fakturering er en standardiseret og automatiseret proces, som mindsker risikoen for fejl i faktureringsprocessen. Det betyder, at du kan minimere risikoen for fejl i din virksomheds fakturering og dermed undgå potentielle konsekvenser såsom forsinkede betalinger eller misforståelser.

5. Fuld sporbarhed

EAN-fakturaer giver dig fuld sporbarhed fra afsendelse til betaling, hvilket gør det nemmere at spore fakturaens status og betaling. Dette betyder også, at du kan have en bedre kontrol over din faktureringsproces og dermed undgå potentielle fejl og problemer.

Fakta

Det er et krav at sende fakturaer i et bestemt dataformat til offentlige myndigheder i Danmark.

PostNord Strålfors konverterer papirfakturaer eller PDF-fakturaer til det krævede format, så du problemfrit kan sende EAN-fakturaer til dine kunder. 

Ordforklaring

  • EAN står for “European Article Numbering”, og de 13 cifre er unikke for at kunne identificere en modtager (private virksomheder eller offentlige virksomheder)
  • OIO står for ”Offentlig Information Online”
  • UBL står for “Universal Business Language”
  • OIOUBL er er dataformat. OIOUBL er rent teknisk bygget ovenpå UBL 2.0, der er internationalt.

Læs også vores guide: Sådan fakturerer du det offentlige

Slip for administration af fakturaforsendelser til myndigheder

Du behøver ikke at håndtere fakturaforsendelser til myndighederne selv. Kontakt os, og vi hjælper dig med det – ring på +45 33 86 86 86 eller send en besked:

Kontakt os