Confidential Computing 3-1.jpg

Sikker datahåndtering på en cloudbaseret Microsoft-løsning

Som den første bruger af Microsoft Confidential Computing i Norden har PostNord Strålfors indgået et samarbejde med Microsoft for at hæve sikkerhedsstandarden for datahåndtering for vores Cloudbaseret-løsning.

Markedstendenser Sikkerhed

 

PostNord Strålfors har indgået et samarbejde med Microsoft som er en af de største it-virksomheder i hele verden for at øge vores datasikkerhedsinfrastruktur. Datasikkkerhed og tryghed er af afgørende betydning for PostNord Strålfors, især når der håndteres betydelige mængder personfølsomme og fortrolige data. Microsoft har til det formål leveret en række sikkerhedsprodukter, der har været med til at styrke PostNord Strålfors’ evne til at imødekomme de stigende krav og forventninger, der er til datasikkerhed i dag for vores Cloudbaseret-løsning.

Giovanni Belli, Head of Business Development i PostNord Strålfors Giovanni Belli, Head of Business Development i PostNord Strålfors

Giovanni Belli, Head of Business Development hos PostNord Strålfors udtaler: ”Vi samarbejder med myndigheder og virksomheder fra en lang række brancher og har etableret langvarige relationer med kunder, der håndterer store mængder data. Disse kunder forventer den højeste grad af sikkerhed for deres data, da vi ofte behandler meget følsomme oplysninger. Tillid er absolut afgørende i vores samarbejde”. 

Og det stiller store krav – ikke kun til sikkerhed, men også til overholdelse af lovgivning og dokumentation. ”Kort sagt kræver vores kunder compliance. GDPR løftede niveauet for, hvordan data skal beskyttes. Det satte en helt ny standard, som både er nødvendig i det digitale landskab, vi har i dag – og som har en berettigelse, da vi alle som privatpersoner og borgere skal føle os trygge. Der kom nye krav til governance og dokumentation af data privacy og databehandleraftaler, og det er afgørende for vores forretning, at vi kan opfylde disse krav,” uddyber Giovanni Belli. 

Sikker datahåndtering på en cloudbaseret Microsoft-løsning 

Et afgørende aspekt for PostNord Strålfors har været evnen til at tilpasse sig de mange forskellige typer af kommunikation, som deres kunder i høj grad har brug for.

I dag tilbyder PostNord Strålfors deres kunder en cloudbaseret Microsoft Azure-løsning for at modernisere teknologien og give større fleksibilitet og adgang til avancerede funktioner. ”Det moderniserede vores infrastruktur, hvilket også omfattede udviklingen af en kundeportal, hvor vores kunder selv kan logge ind og administrere deres behov, spore data og følge forsendelser helt ned på dokumentniveau – det produkt vi i dag kalder vores Strålfors Connect Platform. Her kan vi tilbyde både standardløsninger og stærkt personaliserede løsninger til kunder med komplekse krav, ” fortæller Giovanni Belli.

Kryptering af data er derfor altafgørende. Både for at sikre data, men også for at overholde Datatilsynets krav og anbefalinger til Best Practice ift. at overholde EU-persondatalovgivningen. Her er de forskellige Microsoft-produkter med til at hæve det sikkerhedsniveau, som PostNord Strålfors tilbyder. 

Giovanni Belli fortsætter: “Vi arbejder med kryptering på tre forskellige niveauer: Data-at-rest, data-in-transit og data-in-use. De to første handler om, at data skal være beskyttet - både når data bliver opbevaret og bliver transporteret. Vi opbevarer krypteringsnøglerne sikkert og på en måde, at vi er de eneste, som har adgang til dem, og det gør, at der ikke er nogen udefra, som kan få adgang til data. Vi har også et kriseberedskab, hvor vi bruger Microsoft Customer Lockbox, som giver os mulighed for i et stærkt kontrolleret format at bruge eksterne og internationale eksperter i nødsituationer, uden at de kan få adgang til følsomme data. Vi har ikke haft brug for det beredskab, men der kan vi meget præcist styre adgangsniveauerne til data eller til processerne, hvis vi får brug for det. Og de to elementer er med til at sikre, at vi overholder Datatilsynets krav.” 

De første i Norden til at tage Microsoft Confidential Computing i brug

PostNord Strålfors har for nylig trådt ind i frontlinjen af datasikkerhed ved at være de første i Norden til at implementere Microsoft Confidential Computing. Dette skridt er blevet taget for at beskytte data i brug, som bliver behandlet i skyen, og som hidtil ikke har været mulig at kryptere.

Giovanni Belli uddyber: "Microsoft Confidential Computing giver os adgang til at kryptere data i hukommelsen og giver fuld kontrol over data, selv når de behandles i skyen. Det giver vores kunder en ekstraordinær grad af sikkerhed og tryghed i vores public cloud-baserede løsninger, da vi nu anvender kryptering i alle faser og alle stadier af databehandlingen. Det gør, at vi kan dokumentere, at ingen kan få adgang til data – uanset hvor den data befinder sig." 

Giovanni Belli afslutter med at fremhæve PostNord Strålfors' engagement i innovation og konstante forbedringer for at imødekomme kundernes behov: ” Vi stræber ikke blot efter at overholde standarder inden for kryptering i overensstemmelse med lovgivning og praksis, men vi arbejder også konstant på at forbedre og forudse behov. Innovation er en afgørende drivkraft for os, baseret på vores kunders behov. Vi har været pionerer inden for digitalisering fra begyndelsen og har fulgt vores kunder i deres rejse mod digital kommunikation, altid med fokus på datasikkerhed. Vores engagement i at skabe tryghed for vores kunder er simpelthen indlejret i vores dna.

At være på forkant med udviklingen ligger dybt i rødderne hos PostNord Strålfors: "Vi stræber ikke blot efter at overholde standarder inden for kryptering i overensstemmelse med lovgivning og praksis, men vi arbejder også konstant på at forbedre og forudse behov. Innovation er en afgørende drivkraft for os, baseret på vores kunders behov. Vi har været pionerer inden for digitalisering fra begyndelsen og har fulgt vores kunder i deres rejse mod digital kommunikation, altid med fokus på datasikkerhed. Vores engagement i at skabe tryghed for vores kunder er simpelthen indlejret i vores dna,” slutter Giovanni Belli. 

Inspiration og dybtgående artikler

Compliance_16-9.jpg

"Det handler dybest set om tillid"

PostNord Strålfors håndterer hver dag enorme mængder personoplysninger. – Det handler dybest set om tillid, og om at vores kunder og medarbejdere skal føle sig helt trygge ved, at vi kan levere det, vi lover, både digitalt og fysisk. Og at vi håndterer kundernes data på en korrekt og sikker måde, siger Martin Nyberg, Chief Compliance Officer i PostNord Strålfors.

Iso-16-9.jpg

Nye ISO 27001-certificeringer garanterer pålidelige sikkerhedsmetoder

PostNord Strålfors håndterer hver dag enorme mængder personoplysninger. – Det handler dybest set om tillid, og om at vores kunder og medarbejdere skal føle sig helt trygge ved, at vi kan levere det, vi lover, både digitalt og fysisk. Og at vi håndterer kundernes data på en korrekt og sikker måde, siger Martin Nyberg, Chief Compliance Officer i PostNord Strålfors.