Mød borgerne hvor de er!

Med denne opfordring indtog Tim Frank Andersen fra bureauet In2Media den store scene på Digitaliseringsmessen i Odense.

Tim_Frank_Andersen_4_connect_digitaliseringsmessen_Odense_2013.jpg

Dagens tema var mobile løsninger. Tim Frank Andersen mente, at teknologien er moden. Borgerne er det også.
– PC'en er som device overhalet af tablets og smartphones, sagde han og klikkede et billede fra paveindsættelsen frem på storskærmen.
Først viste han et billede fra 2005 og så et fra 2013. Forskellen mellem de to billeder er enorm, selvom der kun er ganske få år mellem dem. På det første billede holdt alle tilskuerne et lys i hånden. På det andet havde de fleste en mobiltelefon i hånden.
– I dag er vi alle blevet journalister eller fotografer. Vi er vores egne medier, instruktører og kritikere. Det er den nye virkelighed, sagde Tim Frank Andersen.

Skabe værdi for brugeren

Gennembruddet kommer først, når vi brugere gør det, som vi plejer at gøre, bare med ny teknik. Og når vi vil gøre det igen.
– Det handler om at skabe værdi for brugeren.
Tidligere har kommunikation været relativt statisk. Men med den revolution, som de sociale medier har medført, har vi som borgere fået en rigtig stor megafon. I dag kan vi svare og diskutere. I dag handler det om dialog, ikke bare monolog.
– Det er et radikalt skifte i magtbalancen. Og det påvirker alle, ikke mindst den offentlige sektor

Et skifte fra ”pull” til ”push”

Tim Frank Andersen beskriver det som et skifte fra ”pull” til ”push”. Borgeren behøver ikke selv aktivt at gå ind på en kommunal hjemmeside for at finde information. Det skal være modsat.
– Jeg synes, at Roskilde kommune er et godt eksempel på dette. Jeg kan f.eks. anbefale deres arbejde med Twitter, sagde han og konstaterede, at det i bund og grund handler om omtanke: at alle, der arbejder i den offentlige sektor, viser omtanke for borgerne hele vejen.
En anden virksomhed, der benytter sociale medier til at løse sine problemer, er politiet.
– Hvis de f.eks. lægger en efterlysning op på Facebook, så er der hurtigt 2.000 borgere, som har sendt budskabet videre. For politiet er det en hurtigere og smartere måde at arbejde på, sagde Tim Frank Andersen.

Post-PC-revolutionen

Inden udgangen af 2013 vil flere bruge mobile platforme end computere. Denne ændring sker hurtigere, end nogen i branchen har kunnet forudse.
– Post-PC-revolutionen er i fuld gang. Derfor opfordrer jeg alle her i dag til at gå hjem og kontrollere, at applikationer og sider og funktioner kan klare skiftet til mobile løsninger.
– Disse brugere har ikke de samme behov i mobilen, som jeg har ved min computer. I skal finde ud af, hvad brugernes behov er.
Inden for mobile løsninger peger Tim Frank Andersen på Aarhus, Køge og Gentofte som gode eksempler på kommuner, der aktivt arbejder med mobile løsninger og apps.