Brancher Sundhed

Novozymes har fuld kontrol med versioner af deres labels

Novozymes, verdensledende inden for enzymer, leverer til virksomheder over hele verden. For ikke at blive hængende i tolden er de afhængige af etiketter med korrekt information. Med PostNord Strålfors’ løsning Transform kan titusindvis af versioner af etiketter opdateres på nogle få timer.

nadezda-iakovleva-novozymes-danmark-postnord-stralfors-02.jpg

Virksomheden

Novozymes er verdensledende leverandør af industrielle enzymer, har aktivitet i 130 lande og over 6.200 ansatte. Virksomheden leverer over 700 forskellige produkter til omkring 30 brancher over hele verden. Alle produkter mærkes med labels, der indeholder informationer om indholdet, produktionen, modtageren og meget mere. Det bliver til over seks millioner labels om året.

Udfordringen

Når man arbejder med processer og produktionsstyring af enzymer til over 30 industrier i 130 lande, er der mange forskellige målgruppers interesser, der skal tilgodeses og mange forskellige krav om indhold til produkternes labels. “Dels er der en række lovmæssige krav til, hvad labelen skal indeholde. Og derudover vil vi gerne kunne være fleksible og tilpasse labels efter kundernes ønsker. Det er vigtigt for kunderne og letter arbejdet for dem, hvis labelen for eksempel allerede er forsynet med deres egen stregkode, når de modtager produktet. Det kan være både svært og tidskrævende for os, når tingene skal ændres manuelt flere steder. Vi anvender normalt to labels på hvert produkt. Det gør heller ikke tingene lettere,” siger Nadezda Iakovleva, Process Analyst hos Novozymes A/S.

Løsningen

Novozymes har valgt Transform-løsning for at håndtere deres labels. Det er et datastyret værktøj, som blev tilpasset efter Novozymes dataflow. Transform henter relevante kildedata fra Novozymes ressourceplanlægningssoftware. Disse informationer lægges derefter ind i det rette etiketlayout, inden programmet sender dem videre til en af Novozymes etiketprintere, som står opstillet 80 steder rundt om i verden, fra Indien til Brasilien. 

Transform-løsningen giver mulighed for at foretage ændringer centralt, så det får effekt flere steder i systemet. Det giver fleksibilitet og betyder, at man nemt kan justere indholdet på en label. “Vi arbejder med data fra mange forskellige kilder for eksempel SAP, så det er en stor fordel, at Transform kan kommunikere og hente data fra stort set alle typer datakilder,” siger Nadezda Iakovleva.

Resultatet

Implementering af Transform-løsningen har betydet, at man bruger langt mindre tid på arbejdet med labels, end man gjorde tidligere. Takket være den centrale styring i løsningen kan man nemt og hurtigt lave ændringer. “Vi kan selv justere designet af en label eller designe en helt ny. Det er også blevet muligt at omgruppere logikken på vores labels og for eksempel fylde mere kundespecifik information på,” fortæller Nadezda Iakovleva. “For os har den løsning mange fordele. Men alene den centrale styring og den sparede tid betyder meget for os, for vi er kun to medarbejdere, der håndterer labels”.

Novozymes har sammen med PostNord Strålfors i et stykke tid arbejdet på et nyt design i værktøjet Transform, der skal forbedre processen omkring print af labels yderligere. “Tidligere havde vi som sagt to labels på hvert produkt, men i den nye løsning har vi al informationen på én label. Det er en stor forbedring,” siger Nadezda Iakovleva. Det lyder måske umiddelbart som en mindre detalje, men når man er en virksomhed af Novozymes størrelse, vil denne halvering af antallet betyde, at man på årsbasis kun behøver printe 3,5 million labels i stedet for 6 millioner labels som tidligere.

Fremtiden

Transform-løsningen får også betydning for Novozymes kunder – og i en positiv retning. Fremover kan man nemlig i højere grad tilbyde specielle tilpasninger, så kunderne kan få deres egen data for eksempel stregkode på labelen. Det vil spare dem for tid med opmærkning og indscanning. “Kunderne får den stregkode, de har brug for til deres system, samtidig med at vi sænker vores produktionsomkostninger væsentligt og får en nemmere håndtering. Det giver rigtig god mening,” siger Nadezda Iakovleva. “Jeg har brugt PosNord Strålfors konsulenter en del. Selvom Transform er en meget intuitiv og brugervenlig løsning, kan man sagtens komme til at stå overfor spørgsmål, man ikke lige selv har svaret på. Og i de tilfælde er det rart at vide, at man har et hjælpsomt support-team, man altid kan henvende sig til”.

PostNord Strålfors’ rolle

Med Transform-løsningen fra PostNord Strålfors kan Novozymes redigere labels til alle deres produkter centralt. Det betyder sparet tid, højere effektivitet, mere fleksibilitet og bedre kundeservice.