Status på Næste generation Digital Post (NgDP)

Næste generation Digital Post går live til august 2021 og giver en bedre håndtering af svar, actions og klassificering af indhold eller adressering til borgerne. En anden stor forandring er, at Digitaliseringsstyrelsen med hjemtagelse af løsningen, får langt bedre muligheder for dynamisk at tilpasse løsningen i takt med ændrede behov.


Sarah Kirkeby fra Digitaliseringsstyrelsen deltog på Smarter Communication Summit, hvor hun i dialog med Jan Winther fra Netcompany og Martin Nyberg fra PostNord Strålfors fortalte om baggrunden for Næste generation Digital Post og gav en status på implementeringen.

Hjemtager løsningen og tager ejerskab

Baggrunden for Næste generation Digital Post er, at Digitaliseringsstyrelsen ønsker at have større fleksibilitet og mere indflydelse fremadrettet. De har derfor valgt at hjemtage løsningen og er parate til det større ansvar, der følger med.

“Vi vil gerne have råderet over løsningen. Vi vil gerne have større indsigt. Vi vil gerne forstå komponenterne fremadrettet. Det stiller nogle krav til os som offentlig myndighed og til vores indsigt, men vi tror faktisk, at ved at forstå løsningen, forstå brugere, borgere, virksomheder og myndigheder, så kan vi bedre guide og sikre, at der kommer de rigtige features fremadrettet,” fortalte Sarah Kirkeby.

Tidssvarende it-løsning

Der er tale om en platform, baseret på open-source-komponenter, hvilket gør det nemt at lave ny funktionalitet, udnytte ny teknologi og imødekomme nye behov. Med en ny generation Digital Post sikrer Digitaliseringsstyrelsen en tidssvarende it-løsning, der er forenklet i sin opbygning og løbende kan tilpasses fremtidige behov. Jan Winther fra Netcompany, som er leverandør på løsningen, uddybede valg af platform:

”Vi ser en trend i det offentlige på at hjemtage løsninger. Danmark har været rigtig dygtige til at være fremme med en tidlig digitalisering, men der har været en bagside af medaljen. Nogle af de gamle systemer har været svære at modernisere, og det ændrer vi nu med et mere åbent system.”

Opgradering og ny stærk funktionalitet

Selvom de helt store ændringer ligger i selve løsningens infrastruktur, er der også fordele, som allerede gør sig gældende fra august næste år. Her er det især det nye MeMo-format (den nye meddelelsesmodel), der er interessant. Det er et nyt format for afsendelse og modtagelse af beskeder. Formatet er mere avanceret og muliggør en bedre håndtering af svar, actions og klassificering af indhold eller adressering til modtager.

Hjælp til at komme sikkert i gang

Der er gode muligheder for støtte undervejs i processen for både myndigheder og virksomheder. I såkaldte opgavepakker beskriver Digitaliseringsstyrelsen trin for trin, hvad myndighederne skal gøre, og hos PostNord Strålfors er vi i løbende dialog med både myndighedskunder og virksomheder, som berøres af løsningen. Både om selve overgangen til Næste generation Digital Post og om nye input- og outputløsninger.

”I PostNord Strålfors kan vi hjælpe offentlige myndigheder med at komme over i MeMo-formatet på en sikker måde. Kunderne skal ikke stresse over det nye format, men tage imod de fordele der er og komme i gang med at udnytte alle mulighederne med meta-data og yderligere digitalisering,” forklarer Martin Nyberg fra PostNord Strålfors.

Nu det spidser til

Digitaliseringsstyrelsen har haft et nært samarbejde med myndighederne og pilotkunder har været involveret siden november 2019. Projektet følger planen, og samarbejdet fungerer godt. August 2021 kan synes langt ud i fremtiden, men der er stadig meget at nå inden selve implementeringen:

”Det er nu det spidser til. Nu skal alt det svære bindes sammen, men vi knokler ufortrødent på,” er den klare melding fra Sarah Kirkeby.

Indhold på Smarter Communication Summit 2020

Indledning af Smarter Communication Summit

Dagens moderator Anna Olin Kardell og PostNord Strålfors CEO, Ylva Ekborn, byder velkommen til Smarter Communication Summit 2020 og præsenterer årets tema "Connection the Dots".

Alex-Hunter_16-9.jpg

Keynote Alex Hunter

Alex Hunter, tidligere Global Head of Digital for Virgin Group, delte ud af sin viden og erfaring og fortalte om psykologien bag loyalitet, og hvordan du holder dine kunder glade.

Ole-Petter-Nyhaug_16-9.jpg

Keynote Ole Petter Nyhaug

Ole Petter Nyhaug, partner og Creative Director for analysebureauet Opinion, viser fem trends, som virksomheder skal forstå for at skabe gode kundeforhold i de næste fem år: enkelhed, klogskab, kontrol, balance og fællesskab

Rebecka-Carlsson_16-9.jpg

Keynote Rebecka Carlsson

Digitalisering og bæredygtighed er de to tendenser, som iværksætter Rebecka Carlsson mener vil påvirke erhvervslivet mest i det kommende årti. I et inspirerende indlæg giver hun både håb for fremtiden og et grundlag for bedre beslutninger baseret på FN's globale mål.

Paneldiskussion om CX

Hvordan skabes gode kundeoplevelser?

Anna Olin Kardell modererer en samtale med Ulrika Wennberg, Zero friction Manager hos Volvofinans Bank, Björn Heselius, Principal Designer hos Nitor, Christian Strömlind, Chief Commercial Officer hos Telia Finance og Mattias Norén, Group Head of Business Development hos PostNord Strålfors.

Paneldiskussion om Næste generation Digital Post (NgDP)

Sarah Kirkeby fra Digitaliseringsstyrelsen fortalte i dialog med Jan Winther fra Netcompany og Martin Nyberg fra PostNord Strålfors om baggrunden for Næste generation Digital Post og gav en status på implementeringen.

Næste generation Digital Post går live til august 2021 og giver en bedre håndtering af svar, actions og klassificering af indhold eller adressering til borgerne.

e-Boks løsninger in 2021

Kim Konstantin Sølbeck, Head of e-Boks solutions fortalte om, hvordan e-Boks støtter deres kunder i overgangen til Næste generation Digital Post (NgDP) og om mulighederne med e-Boks PLUS i fremtiden.

Visma - Dansk kundecase

Sikkerhed er afgørende vigtigt, når du er frontløber på digitalisering af Danmark. Kunderne skal vide med sikkerhed, at deres data er i trygge hænder. Det er de hos Visma, som i samarbejde med PostNord Strålfors udsender 11 mio. lønsedler i e-Boks.

SEGES - Dansk kundecase

SEGES er Landbrug & Fødevarers udviklings- og innovationshus.

Digitale løsninger, der gør det nemmere at være landmand, er noget af det  SEGES fokuserer på i deres samarbejde med PostNord Strålfors.

Ikano Bank - Nordisk kundecase

Lasse Bengtsson, Output Manager Operations Services, Nordic og Peter Carlsson, Head of Operations Services, fortæller, hvordan 20 års samarbejde med PostNord Strålfors har formet forretningen. I dag har IKANO Bank en fleksibel kommunikationsløsning med store muligheder for at tilpasse sig kundernes behov.

Lowell - Svensk kundecase

Mobilfaktura gav Lowell, "credit management services" virksomhed, hurtigere betalinger og bedre kundekommunikation. Jens Lindeblad fra Lowell Sverige AB og Mia Jansson fra PostNord Strålfors fortæller, hvordan de har arbejdet sammen for at finde den rigtige løsning.

Kredinor - Norsk kundecase

Ingjerd Grenne Thurmer, Head of Marketing og Petter Gjeitnes, Head of Business Development , fortæller om virksomhedens erfaringer med at arbejde med "Digital first". En klar strategi for digitalisering har betydet, at de i dag sender størstedelen af ​​deres beskeder i digitale kanaler.

Nordea Finans - Svensk kundecase

Nordea Finans største udfordring er at nå ud til så mange kunder som muligt på trods af de begrænsninger, som bankhemmeligheder medfører. For Anders Elgenberg, Senior Communication & Marketing Specialist hos Nordea Finans, er fakturaen en af ​​de vigtigste kanaler for at nå ud til kunden.

Kombispel - Svensk kundecase

- Med PostNord Strålfors har vi en partner, der kan tage os ind i fremtiden, siger Fredrik Holdar, forretningsområdechef for Kombispel. Virksomhederne har en lang fælles historie, der både betyder meget sjov og en vane med at holde hinanden på tæerne i den tekniske udvikling.

Altere - Norsk kundecase

Altere leverer cloudtjenesten Utility Cloud, som digitaliserer kundeprocessen for nordiske energiselskaber ved hjælp af "Artificial Intelligence" og "Machine Learning". Håvard Heggen, Head of billing og Torbjørn Hompland, CEO forklarer fordelene for kunden.

Afslutning

Dagens moderator Anna Olin Kardell og PostNord Strålfors CEO Ylva Ekborn opsummerer dagen.

Newsletter-Bg_3-1_DK_20200831.jpg

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få spændende artikler og interviews med fokus på det nyeste inden for kundekommunikation.

Kom i gang!