Markedstendenser Bæredygtighed Nye teknologier

Virksomheder bekæmper COVID-19-krisen med innovation

Coronavirusset har tvunget virksomheder i hele verden til at omstille sig hurtigt. Det har ført til en lang række innovationer lige fra værnemidler til smarte mødeværktøjer.

Her er 10 eksempler på innovationer, der får os til at komme stærkere ud af krisen:

Covid Symptom Tracker

Covid Symptom Tracker
Den europæiske smitteopsporingsapp Covid Symptom Tracker, der er udviklet på King's College i London, giver brugerne mulighed for at registrere symptomer, som kan tyde på coronasmitte. Appen hjælper forskerne med at indsamle viden om sygdommen og fortæller noget om smittespredningen i de områder, hvor den bruges.
Covid Symptom Tracker

Watson Assistant for Citizens

Watson Assistant for Citizens
Karantæne og sygefravær har fået organisationer til i større udstrækning at bruge virtuelle assistenter for at opretholde kvaliteten i deres kundeservice. Fra februar til april steg trafikken til IBM's AI-assistent Watson med 40%. 25 lande bruger også ”Watson Assistant for Citizens” til at give borgerne information om f.eks. Covid-19-symptomer og arbejdsløshedsdagpenge.
IBM Watson Assistant

Redcliff Medical

Redcliff Medical
Brug af ansigtsmasker besværliggør ofte kommunikationen mellem mennesker, ikke mindst mellem læger og patienter. Redcliff Medical har efter en crowdfundingkampagne skabt verdens første gennemsigtige FDA-maske, der opfylder N99-standarden. Takket være indbygget UV-C-lys renser masken også sig selv. 
Redcliff Medical

Kiwibot

Kiwibot
Det kan være et problem for mennesker, der befinder sig i risikoområder, at købe mad og hygiejneprodukter. Kurerfirmaet Kiwibot tilbyder kontaktløs levering til døren og takeaway med små selvkørende robotter i USA, Colombia og Taiwan. Siden coronakrisen begyndte, har robotterne også været brugt til at levere ansigtsmasker, hygiejneprodukter og antibakteriel gel.
Kiwibot
Foto: Wikipedia Commons, forfatter  Ganbaruby

Facebook Shops

Facebook Shops
Under pandemien er e-handlen blevet stadig vigtigere for de små butikker, så de kan nå ud til deres kunder. Facebook Shops gør det lettere for små virksomheder at komme i gang med at sælge deres varer online. Tjenesten er gratis og kan integreres i både Facebook og Instagram.
Facebook Shops

Clarion Hotell

Clarion Hotell
Digital check-in reducerer ikke kun kødannelse, men også risikoen for at blive smittet med covid-19 i hotellets lobby. Flere hotelkæder har de seneste måneder digitaliseret deres kunderejser og touchpoints. Clarion Hotel har i nogen tid tilbudt digital check-in på hotellerne med service og chat via hotellets egen app.
Clarion Hotell

Google Read Along-app

Google Read Along-app
Googles Read Along-app hjælper børn fra 5 år med at lære at læse med både verbal og visuel feedback. Appen blev først lanceret i Indien, men er under pandemien blevet lanceret i yderligere 180 lande som en hjælp i hjemmeundervisningen, fordi mange børn ikke kan gå i skole, som de plejer.
Googles Read Along-app

Suunto

Suunto
Den finske smartwatch-virksomhed Suunto lancerede i maj 2020 funktionen varmekort i sine ure for at hjælpe brugerne med at finde joggingstier uden trængsel. Appen registrerer løbe-, cykel- og vandrestier samt svømmemuligheder i nærområdet og viser, hvor der er flest mennesker, så brugerne kan holde afstand og reducere smitterisikoen.
Suunto

Blue Ocean Robotics

UVD Robots
Den danske virksomhed UVD Robots fremstiller robotter, der er udstyret med UV-lysstofrør til at dræbe virus og bakterier. Robotterne er udviklet i et samarbejde mellem Blue Ocean Robotics og Odense Universitetshospital og er bl.a. blevet brugt på hospitaler i Wuhan under pandemien.
UVD Robots

Selecta

Selecta
Chips, slik og chokolade er det, man normalt finder i Selectas selvbetjeningsautomater. Men virksomheden har under coronakrisen lanceret Safety Stations i bl.a. lufthavne og på banegårde, hvor man i stedet kan købe håndsprit og ansigtsmasker til rejsen.
Selecta

 

Inspiration og dybtgående artikler

3D-print_Visir_16-9.jpg

PostNord Strålfors 3D-printer beskyttelsesvisirer til sundhedssektoren

PostNord Strålfors 3D-printer beskyttelsesvisirer til kunder i sundheds- og ældresektoren og tilsvarende områder. Flere kunder viste hurtigt interesse, og nu printes der visirer på produktionsanlægget i Rosersberg.

Visual-search_16-9_DK.jpg

Visual search revolutionerer kunderejsen

Nye tjenester til billedsøgning gør det muligt at bruge mobiltelefonens kamera som søgemaskine. E-handlen er det område, der påvirkes hurtigst af den nye teknologi, fordi apper som Google Lens og Pinterest ændrer den måde, vi interagerer med vores omverden på.

New-payment-patterns_Photo_16-9.jpg

Fra kontantløs betaling til kontaktløs – sådan ændrer betalingsmønstrene sig i Norden

Går du stadig rundt med en tegnebog om fem år? Formentlig ikke. Den digitale teknologi giver mulighed for nye kontaktløse betalinger, der bedre kan integreres i købsoplevelsen.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få spændende artikler og interviews med fokus på det nyeste inden for kundekommunikation.

Kom i gang!