Teknologi-forbrukere-drommer-om_3-1.jpg
Markedstendenser Nye teknologier

Teknologi, som opfylder forbrugernes drømme

Ericsson Consumer & IndustryLab har undersøgt, hvilke trends forbrugerne ønsker sig mere af i fremtiden. Nemmere indkøb, hurtigere betaling og mere præcise anbefalinger stod højt på ønskelisten.

1. Awareables
Efter wearables – intelligent teknologi, som vi bærer på kroppen – vil vi have awareables, som forstår vores personlighed og tilpasser sig alt efter vores humør. For eksempel en intelligent højttaler, som sænker stemmen, når der tales privat, eller et smartwatch, som holder op med at sende notifikationer, når det opfanger, at brugeren er optaget. 42 procent af de brugere, som benytter sig af virtuelle assistenter som Siri, Google Now og Alexa er overbevist om, at deres mobiltelefoner snart vil kunne læse deres følelser.

2. Synkroniserede assistenter
Når der er mere end én virtuel assistent i en familie, øges risikoen for, at de giver os forskellige svar på samme spørgsmål. For at undgå konflikter mellem familiemedlemmer er 41 procent af den opfattelse, at det er vigtigt at have kompatible assistenter.

3. Bedre beskyttelse af persondata
Kan vi have tillid til, hvilke oplysninger vores digitale enheder indsamler om os? Flere af de seneste års skandaler viser, at det ikke er en selvfølge. Mange er derfor bekymrede for, at populære apps spionerer på dem og sælger oplysningerne videre. 59 procent af respondenterne ønsker en global aftale om beskyttelse af personoplysninger.

4. Færre cookies og mere simple aftaler
Det giver mistillid og irritation, når vi hele tiden skal godkende cookies på hjemmesider. Mere end halvdelen af respondenterne mener, at der burde findes en standardiseret aftale for, hvilke data de vælger at dele, som ser ens ud på alle websites. Det ville gøre det lettere for brugeren at foretage gennemtænkte valg.

5. Nye færdigheder virtuelt
Vi kan lære nye færdigheder på ingen tid ved hjælp af AR (Augmented Reality) og VR (Virtual Reality). Det mener i hvert fald 82 procent af de adspurgte ARog VR-brugere. Forestil dig et par briller, som viser dig, hvordan du reparerer ting i dit hus, handsker som styrer dine fingre, når du syr en manglende knap i, eller en app, som kortlægger dit køkken og viser dig, hvordan du tilbereder en madret. Allerede i dag anvendes teknologien til personaletræning i industrien.

6. Automatiseret forbrug
Ikke flere ture hen til supermarkedet, når der ikke er mere toiletpapir. Halvdelen af dem, som benytter sig af virtuelle assistenter, ønsker at automatisere indkøb af dagligvarer. Næsten lige så mange ønsker også, at deres enhed kan tage hånd om økonomien og f.eks. selvangivelser.

7. Hjernegymnastik
Det er ikke kun vores kroppe, som bliver slappe og tykke af for meget skærmtid. Vi er også bekymrede for, at øget automatisering skal føre til, at vi bliver mindre intelligente, mere uselvstændige og ude af stand til at tage beslutninger generelt. 31 procent af respondenterne ønsker øget mulighed for hjernegymnastik for at holde den intellektuelle kapacitet ved lige.

8. Klimavenlig teknologi
Mens mange smarte gadgets måler brugerens kalorieindtag, vægt og puls, vil flere gerne se målinger af vores klimaaftryk. I en tid hvor vi har brug for at ændre vores levevis for at skåne miljøet, sætter vi blandt andet vores lid til enheder, som får os til at træffe klimavenlige valg. Det kan for eksempel indebære, at ens virtuelle assistent regulerer rumtemperaturen og vandforbruget med klimaet for øje.

9. Avatarer løser problemer med hverdagslogistikken
47 procent mener, at det i fremtiden bliver vanskeligt at afgøre, hvornår politikere og kendte er virkelige, og hvornår de repræsenteres af en digital avatar. Udviklingen af en digital tvilling er måske ikke så langt væk, som man skulle tro. Når vi chatter, spiller spil eller taler i telefon, ”befinder” vi os allerede i dag flere steder samtidig. Omtrent halvdelen ville gerne benytte sig af en avatar for at få livspuslespillet til at gå op, og 49 procent er overbevist om, at kundeservice og forskellige typer af supportafdelinger kommer til at bestå af avatarer i fremtiden.

10. 5G-teknologi
Kommunikation er det felt, hvor respondenterne mener, at 5G-teknologien vil få størst betydning, men også automatisering af flere områder i vores hverdag. Måske bliver en AI-telefon næste store opfindelse, som revolutionerer vores hverdag ved at tilbyde en hub til alle opkoblede gadgets.


Læs mere i rapporten 10 hot consumer trends 2019 på ericsson.com

Mere fra Content Hub

Holdninger-fremfor-kunnskap_16-9.jpg

Hellere holdning end viden

Hendes bøger er oversat til over 25 sprog, hun er grundlægger af en verdensomspændende bevægelse for programmering, og hun er af Forbes udpeget som en af Europas vigtigste kvinder inden for teknologi. Børnebogsforfatteren, illustratoren og programmøren Linda Liukas fra Helsingfors ser teknologien som en demokratiserende kraft.

Newsletter-Bg_3-1_DK_20200831.jpg

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få spændende artikler og interviews med fokus på det nyeste inden for kundekommunikation.

Kom i gang!