Markedstendenser Bæredygtighed

Kontorer, der gør jobbet sjovere

Vore dages teknologi gør det muligt at arbejde overalt. Så hvad kan et kontor egentlig tilbyde, som man ikke kan få i et arbejdsværelse derhjemme? Måske fælles oplevelser og et kreativt boost. Her er fem virksomheder, der ikke ser nogen modsætning mellem arbejde og fornøjelse.

Aktivitetsbaseret hos Google i Sydney. Slap af i en hule, eller slip af med frustrationerne ved at slå løs på et elektronisk trommesæt. Googles hovedkontor i Sydney, Australien, er bygget til at stimulere de 350 medarbejderes fantasi. Der opmuntres til spil, leg og træning. Når medarbejderne ikke arbejder, kan de fx jamme i øvelokalet eller trampe i takt til spillet Dance Dance Revolution.

Foto: Google.

 

Ninjaprogrammørerne kan godt lide japansk. Ninja er ikke bare det japanske ord for spion, men også for en person, som er exceptionel på sit felt. Det har it-konsulentvirksomheden Tretton37 i Lund, Sverige, ladet sig inspirere af og skabt et kontor, der stimulerer fantasien. Samuraisværd på væggene, bonsaitræer i vindueskarmene og mødelokaler med japanske navne. Fredag ved fyraftenstid åbnes et legerum med flipper- og tv-spil.

Foto: Jenny Leyman.

 

Legos kontor er et produktivt legeland. Det kommer nok ikke som nogen overraskelse, at en af verdens største legetøjsproducenter har et spændende og barnligt kontor i Billund. De danske byggeklodsproducenter kan bryste sig af et kontor, der er fyldt til randen med farverige rum, bløde linjer og en hurtig rutsjebane gennem etagerne. Den imponerende Lego-bygning vækker både skaberglæden og legebarnet i os.

Design: Rosan Bosch Studio. Foto: Anders Sune Berg.

 

Store kasser sætter gang i fantasien. I et 743 kvadratmeter stort varehus har produktionsselskabet Hungry Man Productions i Los Angeles skabt et interiør, der både er industrielt og minimalistisk. Man har ved hjælp af store hvide kasser skabt afgrænsede arbejdspladser. Alle med hver sin unikke karakter. Kassernes rillede overflade gør dem forskellige og skaber dybde i rummet. Resultatet er en arbejdsplads, som forhåbentlig får medarbejderne til at tænke ud ad boksen.

Foto: Eric Staudenmaier.

 

Onefootball tager sporten alvorligt. Er du træt af bordtennis på kontoret? Skaberne af fodboldplatformen Onefootball i Berlin går et skridt videre med kontorsporten. En løbebane med kunstigt græs strækker sig gennem hele kontoret frem til et mål, hvor medarbejderne kan sparke straffespark. Når man har fået nok af skrivebordet, tager man bare sin laptop med til tilskuerpladserne i open desk-området. -Berlinkontoret, som er designet af TKEZ, har i alt over 100 kvadratmeter kunstigt græs. Her mærker man tydeligt, at medarbejderne brænder for sporten.

Foto: Benjamin Antony Monn.

Newsletter-Bg_3-1_DK_20200831.jpg

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få spændende artikler og interviews med fokus på det nyeste inden for kundekommunikation.

Kom i gang!