10 fremtidsbud

Allerede om et par år bliver mobilapps mindre vigtige, mens augmented reality, forstærket virkelighed, i stadig højere grad vil blive brugt til shopping. Samtidig kræver Internet of Things mindre og mindre lagring. Det er nogle af de forandringer, som konsulentbureauet Gartner forudsiger inden for den nærmeste fremtid. Her følger flere ændringer, man bør holde øje med. Omkring år 2020...

Fruit_875.jpg

... handler 100 millioner mennesker ved hjælp af AR

Augmented reality er på vej til at blive det næste store hjælpemiddel, når man shopper i både fysiske butikker og i netbutikker. Allerede næste år formodes det, at en femtedel af verdens ledende detailhandlere vil benytte sig af teknologien. AR-briller forventes også at blive mindre og mere funktionelle.

... foregår 30 procent af søgningerne på internettet uden skærm

Stemmestyrede søgninger bliver mere og mere almindelige. Amazon er et eksempel på en pioner, som allerede har deres Echo-apparat med stemmeservicen Alexa ude på markedet.

... fravælger 20 procent af virksomhederne mobilapps

Post-app-æraen nærmer sig. Virksomheder fravælger i stigende grad apps i deres markedsføring. I stedet benytter stadig flere det mobile net og webapps, som blandt andet Google allerede tilbyder.

... benyttes algoritmer i større udstrækning

Algoritmer benyttes mere og mere til beregning og analysering af kundeadfærden. I løbet af den nærmeste fremtid forventes algoritmer også at kunne benyttes i systemer, hvor virtuelle assistenter hjælper medarbejderne med at træffe forskellige beslutninger.

... vurderes blockchain-virksomheder til over 10 milliarder dollar

Ifølge en rapport fra World Economy Forum vil blockchain – den databaseteknik som blandt andet Bitcoin er baseret på – erstatte behovet for tredjepartsverificering til at skabe tillid og transparens i finansielle transaktioner, kontrakter og afstemningsprocesser. Gartner spår, at den omtalte teknologi vil give anledning til et nyt forretningsøkonomisystem til en bred gruppe af industrier.

... er de syv digitale kæmper involveret i 20 procent af al individuel aktivitet

Google, Facebook, Amazon, Apple, Tencent, Alibaba og Baidu vil om et par år være lige så vigtige for fremtidens mennesker som el og bredbånd.

... bliver investeringer i innovation syv gange dyrere

Konsulentbureauet Gartner vurderer, at det for hver dollar, der investeres i nye innovationer, vil komme til at koste yderligere syv dollar at gennemføre dem. Årsagen er, at ubekendte teknologier, som for eksempel maskinlæring, vil få en nøglerolle i udviklingen, samt at nutidens datacentre ikke er tilstrækkelig moderniserede.

... stiger efterspørgslen på datalagring fra IoT-enheder

Om nogle år forventes behovet for datalagring fra Internet of Things-enheder at være vokset med tre procent. Ved hjælp af algoritmer kan denne datalagring optimeres, så kun de data, som er mest nødvendige, gemmes.

... sparer IoT masser af resurser

1 trillion dollar pr. år forventes summen at blive på den besparelse, som Internet of Things kan give i løbet af nogle år til både forbrugere og virksomheder. For eksempel vil sensorer kunne forudsige vedligeholdelse af hardware, hvilket nedbringer risikoen for driftsstop.

... falder udgifterne til medarbejdersundhedssystemet med 40 procent

Ved at benytte aktivitetsarmbånd opmuntres de ansatte til at motionere mere, hvilket på sin side nedbringer sundhedsrelaterede udgifter. Gartner vurderer, at 70 procent af de globale virksomhedsgiganter allerede i år støtter denne brug af sundhedsmålere.